24 Şubat 2013 Pazar

Adnan ve diğer hocaların tesettür konusunda düşüncesi

Yahu anlamadığım bir şey var neden insanların düşünceleri sizleri bu kadar alakadar ediyor diyorlar ki içte bizi alakadar etmesinde kimi etsin bizde öyle giyiniyoruz falan filan bırakın arkadaşlar ya gözünüzü seveyim bu tip konular sizi ilgilendirmesin artık yeter sallayın gitsin ne anlıyorsunuz şu saçma işlerden anlamıyorum tesettür giyinecekseniz kendinizle barışın ve giyinin.


Hükümetin peçe kısıtlamalar sıkılır gibi - 1999 yılında başlayan bir peçe taktığı ise, kadınların üniversiteye gidemeyen - birçok kadın bir "sapkın uygulama" ve Türkiye'nin katı bir toplumsal isyan bir aracı, paradoksal olarak kapsayan kabul etmeye başladı ve yapılar siyasi. Birkaç on yıl içinde, tesettür İstanbul'dan Ankara'ya görüldü ", modaya popüler ve sıradan" tarzı "kapsayan görülmemiş bir formu" dan gitmişti. 2007 yılına gelindiğinde, Türk araştırma şirketi Konda tarafından yapılan bir ankette Türk kadınlarının yaklaşık yüzde 52 başörtüsü tesettür tarzı sported bulundu. (Başka bir yüzde 18 daha ayrıntılı bir peçe giymek).
Sandıkçı ve Ger mavi kot pantolon ve dövmeler gibi bir defalık damgalanmış modası Batı'da popülerlik örtünme eğiliminin karşılaştırın. Bu stilleri kez motosiklet çeteleri ve eski hükümlü ilinde görünmelerine karşın, onlar sonunda toplumun diğer üyeleri tarafından kabul edilmeye başlandı. Benzer şekilde, eskiden sadece en dindar kadınlar üzerinde görülen peçe, şimdi nispeten laik Türk kadını görülebilir. Aslında, aynı Konda anketi inanmayanlara şaşırtıcı bir yüzde 35 hala başörtüsü giymeyi tercih olduğunu gördük.
Ankette ayrıca örtülü Türk kadınlarının yaklaşık yüzde 30'u bu gelenek, alışkanlık, siyasetten ve aile baskısı gibi dini inanç, başka nedenlerden dolayı kapalı olduğunu bulduk.
"Siyasal İslam'ın yükselişiyle birlikte, İslami giyim benimsenmesi yönünde eğilim ortaya çıktı," Sandikci ve Ger raporu. Özellikle Örtünme "sadece yüksek bir dini duyarlılık işaret etmemiştir."
Daha neler, eğilim Türkiye sınırlarının ötesine yaymak için başardı. "Özellikle Avrupa ülkeleri, Almanya, Hollanda ve Avusturya'da, Türklerin tesettür modasını takip görünür," Sandikci ve Ger söylüyorlar. "Türk tesettür da Suriye gibi komşu ülkelerin etkisi yanı sıra Mısır ve Ürdün gibi diğer ülkelerde var gibi görünüyor."

11 Şubat 2013 Pazartesi

Türk hava yolları tesettürlü konsepti

Arkadaşlar bildiğiniz gibi THY giyim konseptin de değişiklikler yapma yoluna gitti ancak pek çok kişi malesef  bunun farkına varmayarak hemen konuyu  tesettür üzerine çekmeye çalıştı yahu siz ne zannediyorsunuz kendinizi anlamıyorum ki orada adamlar bir şeyden bahsediyorlar bir değişiklikten bahsediyorlar.Hemen konuyu tesettür ile giyime getiriyorsunuz.Bir çok kişide demiş ki twitterdan işte efendim böyle giyinilecekse ben THY ye bir daha binmem bilmem ne.Aman ne üzücü bir durum.

Adamların orada tesettür ile alakası yok adamlar orada osmanlıyı vurgulamak istemiş.Bazı asalaklar hala tesettüre kafayı takmış durumdalar.Kendilerinin bu şekilde yaşamaya cesareti olmadığı için ne olsa tesettür konusuna bağlıyorlar zaten o yüzdende böyle sahneleri görmeye devam ediyoruz.

THY yi canı gönülden kutlarım neden kutlarım çünkü gerçekten çok güzel bir iş başarmışlar.Yurtdışından uçağa binen insanlar daha uçakta Türkiye ye geldiklerini anlayacaklar.Osmanlının nasıl giyindiği hakkında bilgi sahibi olacaklar gerçekten de çok akıllıca bir çalışma olmuş.Ülkem adına da kendilerini tebrik ederim.Hatta başbakanın arayıp onları tebrik etmesi gerektiğine inanıyorum.Sonuç itibari ile bu çalışmayı Türkiye için yapmışlar.Onlarda bilirler hosteslere mini etek giydirmeyi değil mi.

10 Şubat 2013 Pazar

Kapalı bayanlar toplum gözünde değişiklermiş

Kapalı bayanların toplum gözünde değişik olduğunu savunan bir kız grubu ile karşılaştım geçen günlerde sahiden bunları görünce insan çok şaşırıyor.Acaba değişik olan hangisi açık bayanlar mı yoksa kapalı bayanlar mı diye düşünmüyorlar bile.Direk ve kesin bir kanı var kapalı giyim yapan bayanların üstünde hayırdır inşallah.

Kadınların yapmanız gereken ilk şey, stilleri vücudunuzun şekli düz anlamaya olduğunu. Vücudunuzun artıracak özelliklere sahip elbise ve etek setleri için bak. Erkekler pantolon doğru uzunluğu ve omuz ve vücudun genelinde uygun olduğunu ceketler uygun olduğundan emin olun. Cildinizi, saç ve göz rengi ile en iyi bakmak renklerde giysiler giyin. Onlar isterseniz, çiftler ve aileler renk koordine kıyafetler oluşturabilirsiniz; örneğin, tüm pastel veya mücevher tonlu renkler giyiyor. Sadece tam olarak eşleşen denize gitmek için dikkatli olun.

Son olarak, uygun aksesuarlar giymek hatırlıyorum. Kadınlar kesinlikle bir küçük veya orta boy çanta taşımak olabilir, ama onlar eğilimindedir küçük çocuklar var sürece büyük kılıf ayırmayan kaçınmalısınız. Erkekler, evde kapaklar ve şapkalar bırakın yapmak. Eğer düğün başlar ne zaman sorun takip varsa bir saat giymek yapın. Tabii ki, günün sonunda ayak ve bacak ağrısı önlemek için rahat ayakkabılar giyin.

8 Şubat 2013 Cuma

Tesettür kıyafet aldınız peki ya gönderimi

Şimdi arkadaşlar bir çok sıkıntılı durum olduğundan bahsetmiştim size diğer yazımda.Eskiden tesettür kıyafeti alacağınız zaman direk olarak karşınıza bazı engeller çıkmaktaydı işte nedir bunlar mesela anlık olarak yapılacak pek çok alışveriş öncesi sistemleri var bu sistemler sonrası dikkat çekilecek nokta ise.Zaten sonrasında kargonun size nasıl geleceğidir.

Rowaida Abdelaziz merhametinden istemiyor. Onun arkasından fısıldar;; babası tarafından bozulmuş oldu bu ağıt Senin ayaz kamu bakıyor istemiyor. O itaatkâr çünkü kıdemli anlamak isteyen Müslüman lise o başörtüsü giymek olmadığını nedir, başörtüsü, Müslüman kadınlar tarafından giyilen. "Bana güzelliği temsil eder," Abdelaziz, Old Bridge, New Jersey'de yaşayan iki Mısırlı ailelerin 17 yaşındaki kızım diyor. "Annem bir kız bir mücevher gibi olduğunu söylüyor," Abdelaziz diyor.

6 Şubat 2013 Çarşamba

Tesettür abiye resimleri görmek istiyorum

Tesettür giyim üzerine konuşmalarımıza ve söyleşilerimize devam ediyoruz bu yazımızda tesettür abiye resimlerinden bahsedicez ancak bu resimler burada olmayacak nasıl yani nasıl olacak dediğinizi duyuyorum ama durum böyle işte ne yapacaksınız illa tesettür abiye diye dolaşıyorsunuz ortalıklarda ya yok işte bir şey her şey güzel gidiyor neden bu işleri bu kadar sıkıntı yapıyorsunuz kendinize kafaya takmayın herşey yolunda kankilerim üzülmeyin siz.

Neyse şimdi internetten tesettür abiye diye aratma yapıp da bir sürü sıkıntı ve bir sürü problemle uğraşmak istemiyorum çünkü gerçekten de bir sürü sıkıntı ve sorun var beni bekleyen burada nasıl olacak bu durum ben onuda bilemiyorum ama yapacak bir şey yok işte arkadaşlar özellikle yeni nesil sistemlerde yeni bir farklılık gördüğünüz de nasıl yapacağınız konusunda bir takım sorular sormanız gerekiyor sağa sola ki durumun önemini anlamış olun ama yok bizde oda yok ne haliniz varsa görün o zaman yapacak bir şeyim yok benim malesef.

3 Şubat 2013 Pazar

Yeni sezon sefa merve giyim


sefa merve giyim son zamanlarda öyle bir yükseliş yakaladı ki arkadaşlar sormayın gitsin öyle böyle değil baya saldırıyorlar.Açıkçası herkes tarafından da ilgiyle izlenen bir kıyafet mağazası haline geldi ancak bu aralar çok fazla şikayet artışı görüyorsunuz sizlerde bizim gibi biliyorsunuz bu artış neticesinde gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü sahiden şikayetler önemli bence sefamerve mağazası için.

Çünkü bir bakmışsınız internette bu dezavantaj doğuran yorumların sayısı artmış ve artık açtığınız mağaza kullanılamaz hale gelmiş bile o yüzden dikkatli olmalı ve devamlı olarak kendinizi güncelle melisiniz bunu sadece biz söylemiyoruz tüm internet kullanıcıları söylüyor bu konuda herkesin çok dikkatli olması lazım sadece sefamerve giyim değil.

İnternet üzerinden alınan ürünlerde zaten müşteriler bir hayli sıkıntılı durumda olmuş oluyorlar bunun sebebi insanlar bilmedikleri bir yerden alışveriş yapıyorlar tabi haliyle korkarak alıyorlar ama bana soracak olursanız bu çokta sorun yaratan bir şey değil.Tabi diğer tesettür giyim sektöründe olan insanlar maalesef öyle düşünmüyorlar farklı düşünceleri var bunun sebebi ne olabilir derseniz onun için bir şey diyemem ama yinede bazı negatif yanlarının olduğunu söyleyebilirim.Bu durum umarım kısa zaman içinde çözülür.

1 Şubat 2013 Cuma

Tesettür kıyafetleri kargolama problemi

Tesettür kıyafetleri kargolama problemi diye bir konu var bu aralar herkesin bildiği değil mi gerçekten bu müşteriler içinde tesettür giyim satan firmalar içinde çok büyük sıkıntı teşkil ediyor yani kısaca anlatacak olursak pek çok firma değişik modellemeler de ve özelliklerde yeni bir takım sistemleri deniyor ve kendilerini geliştiriyorlar ama gerçekten bu durum insanların canını çok sıkıyor çünkü ne kadar kendilerini geliştirseler de çağın çok gerisinde kalıyorlar arkadaşlar.

Şimdi tesettür giyim ile ilgili bir site girdiniz ve reklam verdiniz diyelim bu reklamlar sayesinde bir yerden tesettür giyim sitesine girdiğiniz zaman görüyorsunuz ki aslında bir sürü ürün var ve tesettür giyim ve bunlardan bir tanesini alınca ne oluyor haliyle başlıyor sıkıntılar çıkmaya tesettür giyim kargo ile ilgili ama ne yapıcaksın bir şeyler yapmamız gerek arkadaşlar bu konuda yapacak bir şey yok değilmi bende öyle düşünmüştüm neyse size tesettür giyim yapılan kargolarda dikkatli olmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.